воскресенье, 11 октября 2009 г.

Топ 8 Запитань про Індію:)

Моє стажування в Індії…Так. Ця країна дійсно настільки неймовірна й унікальна, що навіть і не знаю з чого починати свою розповідь. Країна, котра ще не так сильно зіпсована європейськими та американськими тенденціями, багата й унікальна культура, дивні у всіх відношеннях люди, неймовірно красива природа, тонни сміття, неймовірно багаті маєтки та бідні до болю райони…там таки є на що подивитись!!!
Коли приїхала додому, то рот з 2 тижні не закривався, так багато доводилось говорити, тож щоб задовольнити цікавість більшості, складу хіт-парад найпопулярніших запитань, такий собі 8(Невідома Індія):
1. А де Твоя цятка на лобі?
О так!!!! Якби я й підраховувала кількість заданих запитань, то дане би відірвалось як просто Діма Білан, Брітні Спірс, Мадонна, Потап і Настя Каменских у хіт-парадах в часи своєї найбільшої популярності. Дане запитання прозвучало практично від всіх моїх знайомих та родичівJ.
Ну…в принципі, нічого дивного, все ж це мабуть таки найпопулярніша ознака індійської культури. Цятка на лобі у мене була, тож не хвилюйтесь, на стажування їздила не даремно. Насправді, все життя думала, що дану цятку – бінді, як вони називають, малюють одружені дівчата, як виявилось насправді, це всього лише данина моді, або ж релігії чи святам. Здебільшого це звичайний аксесуар. Як знак одруження можна сприймати додаткову цятку намальовану біля коренів волосся, як на фото (http://cs4116.vkontakte.ru/u9116803/94677525/x_eeca4da7.jpgeca4da7.jpg) або ж сережку в носі (ну звісно ж винятком є маленькі діти, котрим проколюють носика іще в дитинстві, для того, щоб в день одруження їхній ніс не став розміром з :)).
Якщо ж даний знак малюють при святах чи молитві, використовують спеціальну фарбу, і проводять цілий ритуал, при якому велике значення має навіть котрим пальцем наносять. Здебільшого використовують безіменний палець, оскільки бінді намальоване даним пальцем приносить щастя.
2. А Ти на слоні там каталась?
На слоні я не каталась, лише на верблюді, їх там використовують частенько як у нас коней. Можна зустріти практично нашу «фіру» в упряжці якої буде верблюд.
3. А що там корови по місту ходять?
Таки ходять:). Ну звісно ж, у великих містах корову, котра мирно гуляє вулицями міста зустріти важче, проте все ж можливо. У місті в котрому на стажуванні була я, корови цілими табунами гуляли і навіть спали на дорогах, і всі водії їх просто об’їжджали. Ну звісно ж, корова для них священна тварина, проте й психологія у них дещо інша. Для більшості індійців, тварина – це жива істота, обмежувати волю якої людина не має права. Тай взагалі, 75% населення Індії – вегетаріанці.
4. Як там їда…важко звикала?
Ой не звична таки там їда!!! Мені знадобилось приблизно 2 тижні, щоб звикнути й полюбити індійську кухню. Спершу їсти це було неможливо!!! Я знала, що їда буде гостра, але не чекала, що настільки!!! Спершу без води я навіть не могла їсти, запивала все, що їла…а потім, організм таки звикає практично до всього, адаптувалась повністюJ. Не такий страшний чорт, яким його :). Скажу чесно, я була готова до всього)))Повна аптечка, була завжди під руками, але як виявилось, вона мені там й не знадобилась. Хоча не у всіх все пройшло так гладко…організм кожного реагує по різному, але якщо звертати увагу на все, що Ти їж, п’єш, дотримуватись дуже ретельно особистої гігієни, як бачите нічого страшного й не стаєтьсяJ. Хоча ж таки треба розуміти, що це абсолютно інше середовище, клімат, продукти, мікрофлора, до котрої не звик наш організм). Отакі мудрі речі я знаю)))
5. Принців там бачила?)))
У штаті котрому жила я, королівська родина іще збереглась і досі живе у надзвичайно красивому палаці, котрий, якщо не помиляюсь у XVIIIст., був визнаний найдорожчою приватною будівлею. Палац дійсно надзвичайно красивий, хоч для туристів відкритий лише 1 поверх, на другому все ще проживає королівська родина. З особою королівського роду я мала нагоду познайомитись, проте весь «облом» даного знайомства виявились у його сексуальній орієнтації (що, доречі, в Індії заборонено законом!!)

6. В храмі камасутри була?
На жаль не :(. Країна, котра дала світу найпопулярнішу книгу кохання надзвичайно закрита і консервативна в даному питанні. За півтора місяці, проведених в Індії, я жодного разу не бачила на вулиці пару, котра цілується, лише іноді можна зустріти хлопця з дівчиною, котрі тримаються за руки! Одяг котрий звичний для нас, не завжди прийнятний для населення Індії. Молодь, здебільшого, одягається у звичний для нас одяг, проте це обов’язково одяг що закриває ноги до колін та покриває плечі. Лише у великих містах можна уже зустріти дівчат, котрі відкривають плечі, чи трохи більше ноги. Що для мене було найбільш шокуючим, жінки навіть купаються на пляжах у звичайному одязі – штани, футболки і т.д. Все ще дуже популярним є національний одяг – сарі та курти, проте вплив Європи, телебачення, новітніх тенденцій все ж дає своє, і з часом все більше країна адаптовується під дані віяння, тож якщо Ваша мрія побачити культуру Індії, не зволікайте з цим, бо з таким швидким розвитком, уже навіть за 10 років країна втратить значну частину культурних традицій.
7. А що там, так страшно як у фільмах показують?
Ну все залежить які фільми Ви бачили:). Як я вже писала, знайти тут можна й до жаху бідні райони, людей, котрі живуть виключно на гроші котрі просять, при чому часто вони самі ж себе калічать, для того, щоб отримувати більше, тож навіть і не думаєте, що допомагаєте, даючи їм ці гроші, навпаки виробляєте у них звичку заробітку таким шляхом….Також знайти можна просто надзвичайно багаті райони!!! Признаюсь чесно, таких багатих будинків які я бачила в Індії, в Україні ніколи не зустрічала!!!!
І що правда то правда, хоч і є просто неймовірні і красиві місця, але є такі брудні й жахливі…Їдучи в Індію до цього треба бути :)
А взагалі, люди там якісь безпечніші, чи як це ще назвати…У нас над дитиною аж «трусяться», а там, діти собі на землі сидять, по підлозі повзають, під рукою їх на мотоциклах возятьJ, тож з таких дітей і виростають люди, котрі зверху на автобусах можуть їздити, звисаючи з вагонів поїздів, і таке там можна зустріти)
8. А що найбільше вразило і запам’яталось?
А на це запитання навіть не знаю що відповідати!!!! Та море всього, культура з їх неймовірними традиціями, люди, котрі постійно «витріщаються» і просять сфотографуватисьJ, неймовірний рух на дорогах, котрий не піддається жодному сприйняттю правил дорожнього руху, відкриті туалетиJ) поїздка в пустиню, люди, з котрими познайомилась, відвідання неймовірних місць і ще мабуть сотня всього, що ніколи не забути…










2 комментария:

  1. Привіт, я читав твій блог перед своєю поїздкою в Індію.. Ти одна з тих, хто мене переконав таки їхати :)

    ОтветитьУдалить
  2. Привет проикольно здесь у вас вот в течение пяти лет Интернет достиг аудитории свыше 50 миллионов пользователей.
    Другим средствам массовой информации требовалось гораздо больше времени для достижения
    такой популярности...Очередной островок любви и нежности - buy viagra ;);)..Больщое спасибо

    ОтветитьУдалить